? Parochie Sint-Jacob

    

Nieuws

Belangrijke data voor de vormelingen

Vanaf 2018 is er voor de twee parochies van onze gemeente slechts één vormselviering. Deze gaat door op zondag 13 mei 2018 om 11u in de Sint Jacobuskerk.
De catechese start voor de twee parochies op zaterdag 30 september 2017 om 9u30 in de lokalen van de meisjeschiro JAP (Akkerdonkstraat 42).
Op donderdag 12 oktober 2017 kunnen de ouders hun zoon/dochter inschrijven voor het catechesejaar. Deze ouderavond gaat door in "den Jakob" (Jan Goovaertsstraat 33) om 20u.
De jaarlijkse driedaagse gaat door van 9 tot 11 april 2018. Zo kan je reeds rekening houden met eventuele vakantieplannen.

klik hier voor de data van de bijeenkomsten in de sint Jacob parochie.

klik hier voor de data van de bijeenkomsten in de sint Jan Berchmans parochie.

OPGELET : de ouderavond van donderdag 22 maart is verplaatst naar vrijdag 23 maart.

Nieuw in onze parochie

Vanaf woensdag september kan je wekelijks op woensdag het rozenkransgebed meebidden. Dit gaat door in de pastorie, Jozef Reusenslei 11 om 19.30 uur

Parochiefeesten 2017

Het was weer "volle bak" tijdens de parochiefeesten. Volgens hardnekkige beweringen van een aantal drijvende krachten achter dit jaarlijks weerkerend evenement zou het dit jaar om de 40ste editie gaan.
Er was weer heel wat de doen : de druk bijgewoonde quiz op vrijdagavond, het bal en de kinderfuif op zaterdagavond en als afsluiter het restaurant op zondagmiddag.
De Schanslaan was voor de gelegenheid afgesloten voor alle verkeer zodat groot en klein zich volop kon amuseren bij de spelletjeskramen, de springkastelen en zoveel meer.
En er waren natuurlijk ook de pannenkoeken terwijl de muziekband "afrit 22" onvermoeibaar bleef spelen. Zelfs na 40 jaar is er geen sleet gekomen op deze driedaagse, waarop het parochiehuis zijn unieke functie als ontmoetingsplaats blijft vervullen.
Dank aan de vele vrijwilligers, aan de talrijke bezoekers en feestvierders en tot volgend jaar.

klik hier voor eensfeerbeeld.

Eerste communie 2018

De eerste communie gaat door op donderdag 10 mei 2018.